… ahol a csodák laknak
Eseményeink:

Adatkezelési tájékoztató

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 számú
Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR)
szabályozása alapján

  Az adatkezelés jogalapja: a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása.

  Az érintettek köre: A www.hetedhethaz.hu weboldal azon Felhasználói, akik a weboldalon található online űrlapot (Jelentkezési lapot) kitöltik és elküldik a Szolgáltató (Hetedhét Ház) részére.

  Az Adatkezelő (Hetedhét Ház, hetedhethaz@gmail.com) kizárólag a játszóházi foglalkozásokkal kapcsolatban kezeli a részére megküldött adatokat, a foglalkozásokra való bejelentkezés és visszaigazolás céljából.

  Hozzájárulás az adatkezeléshez: A Felhasználó a HETEDHÉT HÁZ weboldalán keresztül kitöltött online űrlap (Jelentkezési lap) elküldésekor tevőlegesen bejelöli az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását jelző üres négyzetet, és ezzel kifejezetten hozzájárul az általa önkéntesen közölt személyes adatainak kezeléséhez. A Jelentkezési lapon keresztül küldött adatok az Adatkezelő saját, zárt informatikai rendszerébe kerülnek. A Jelentkezési lapon közölt adatokhoz kizárólag az Adatkezelő férhet hozzá.

1. Miért fontos az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadása?

A HETEDHÉT HÁZ működtetéséhez, az általunk szervezett foglalkozásokon, programokon való részvételhez  bizonyos információkra, adatokra van szükségünk. Az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadásával a Felhasználó biztosít bennünket arról, hogy elolvasta, megértette és elfogadta az adatkezelési gyakorlatunkat és azt, hogy miként gyűjthetjük és használhatjuk az adatait.

2. Milyen adatokat gyűjtünk?

A HETEDHÉT HÁZ-ban kínált szervezett foglalkozásokon, rendezvényeken való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött. Ehhez a Jelentkezési lapon meg kell adni a foglalkozáson résztvevő NEVÉT, egy E-MAIL CÍMET, ahová a visszaigazolást küldjük, annak a foglalkozásnak a címét, amin részt kíván venni, és a RÉSZTVEVŐK NEVÉT, gyerekek esetén ÉLETKORÁT is, valamint azt a TELEFONSZÁMOT, amin szükség esetén biztosan elérhető a szülő, míg gyermeke a játszóházban tartózkodik .

3. Miért van szükségünk ezekre az adatokra?

A HETEDHÉT HÁZ befogadó képessége korlátozott, ezért csak annyi vendéget tudunk fogadni a foglalkozásainkon, ahány főnek helyet tudunk biztosítani. Ehhez tudnunk kell, hány fő szeretne részt venni a foglalkozásokon. Ha a jelentkezések száma eléri a férőhelyek számát, "Teltház"-at hirdetve leállítjuk a további jelentkezéseket.
A foglalkozásokat korcsoportokra bontva szervezzük, ezért kell megadni a gyermek életkorát, hogy biztosan az életkorának megfelelő foglalkozáson vehessen részt.
Az e-mail címre azért van szükségünk, hogy a bejelentkezés sikerességéről visszaigazoló levelet küldhessünk a Felhasználónak.
A megadott telefonszámon pedig szükség esetén értesíteni tudjuk a gyermek szüleit, míg a gyermek a játszóházban tartózkodik.

 

4. Hogyan használjuk az adatokat?

A Jelentkezési lap kitöltése és elküldése után a HETEDHÉT HÁZ e-mail formájában (a hetedhethaz@gmail.com címre) megkapja a beírt adatokat.

A foglalkozás résztvevőjének NEVE (gyermek esetén életkora is) felkerül az adott foglalkozás jelenléti ívére, ezzel megtörtént a foglalkozásra való bejelentkezés. A jelenléti íveket a számítógépünkön tároljuk, a foglalkozás napján kinyomtatjuk, hogy a foglalkozás megkezdésekor egyeztessük a bejelentkezett és ténylegesen megjelent résztvevők nevét. Ezt a kinyomtatott jelenléti ívet a foglalkozás után az irattárunkban tároljuk esetleges később statisztikai felhasználás céljából. A jelenléti ív kizárólag a résztvevő nevét és gyermek esetén az életkorát, valamint hozzátartozója telefonszámát tartalmazza.

5. Hogyan tároljuk az adatokat?

A Jelentkezési lapon megadott adatokat (név, e-mail cím, gyermek neve és életkora, telefonszám) e-mail fiókunkban tároljuk (hetedhethaz@gmail.com).
A jelenléti ívre táblázatos rendszerben felvitt adatokat (név, gyermek esetén életkor és a hozzátartozó telefonszáma) digitális formában a HETEDHÉT HÁZ számítógépén, egy erre a célra elkülönített Dokumentumok mappában tároljuk, kinyomtatott, papír alapú formában pedig az irattárunkban őrizzük.

6. Kikkel osztjuk meg az adatokat?

Az adatokat semmilyen külső, harmadik személlyel nem osztjuk meg!

7. Mennyi ideig tároljuk az adatokat?

Az adatokat a HETEDHÉT HÁZ működéséig tároljuk. Amennyiben a jövőben megszűnik a HETEDHÉT HÁZ működése, mind az e-mail fiókunkban, mind a digitálisan és papír alapon tárolt adatbázist megsemmisítjük.

8. Kérheti-e a Felhasználó az adatainak a megsemmisítését?

Természetesen igen! Ha a Felhasználó nem szeretné, hogy adatait az e-mail fiókunkban, számítógépünkön és az irattárunkban tároljuk, bármikor kérheti ezeknek az adatoknak a megsemmisítését. Ehhez küldjön e-mailt a hetedhethaz@gmail.com e-mail címre, és haladéktalanul törljük az adatbázisunkból.

 

 

 

 A Hetedhét Ház honlap fotói a rajtuk szereplő személyek (kiskorú esetében a szülei) írásos beleegyezésével készültek. A honlapon található valamennyi tartalom (pl. szöveg, fotó, illusztráció) a Hetedhét Ház kizárólagos tulajdonát képezi, bármilyen további felhasználásuk TILOS!